Ugrás a fő tartalomra

The Primadonna Life of Sam Winchester

Sziasztok!
„Kisebb” kihagyás után megint itt vagyok, és legközelebbi posztot nem ígérgetek, mert az, hogy vannak elkezdett dolgaim, még nem jelenti azt, hogy záros határidőn belül be is lesznek fejezve (lásd: A zongorista, vagy a Bosszú). De ezt a kis majd 900 szavas szöszt befejeztem a minap, és úgy döntöttem – Vivi hathatós bátorítása után –, hogy megérdemli, hogy felkerüljön. Szóóval, jöjjön, aminek jönnie kell, újabb betekintés a gyötrelmes humoromba.
Jajj, még mielőtt belevágnánk, kicsit a keletkezési körülményekről. Az alapötlet onnan jött, hogy van egy barátom, aki egy mozizásból hasonló hisztit levágott, mint a sztoriban Sammy. Az pedig, hogy Sam lesz a Primadonna Girl, onnan jött, hogy van egy zseniális videó youtube-on (életem megrontóján és tönkretevőjén), Samről a Bubblegum bitchre (videó itt), onnan pedig csak egy lépés volt a Primadonna Girl, onnan pedig már csak egy lépés ez a szösz. Amiről egyébként kíváncsian várom mindenki, bárki véleményét. *reménykedik* 
x Supernatural
x triplarandi
x humor – próbál lenni, de menet közben elvérzik a kísérletben
x laza Destiel, és még lazább CharliexDororthy és JodyxCrowley utalgatások – tényleg csak azok
x szösz
x OOC-k minden mennyiségben.
x 874 szó

The Primadonna Life of Sam Winchester
Sam Winchester élete születésétől kezdve nehéz volt. Ha nem lett volna elég, hogy fél éves korában egy démon megölte az anyját, hogy őt démonvérrel itassa, és médium-gyereket csináljon belőle, az egész életét és gyerekkorát azzal töltötte, hogy Azazelt kergette. Ráadásul egyetemista korában a barátnője, az anyjához hasonlóan elégett a plafonon, ő maga pedig meghalt, majd feltámadt. Rászokott a démonvérre, hogy megakadályozza Lucifer kiszabadulását. Ám elbukott, ráadásul az ördög maga, Samet akarta porhüvelyének. Aztán végignézte a bátyja halálát – egy verőfényes keddi napon lényegesen többször is, mint azt valaha akarta volna –, látta, ahogy a Földet majdnem elsöpri az Apokalipszis, aztán a Sötétség. És ez mind szívás, ezt tudta jól, de a kisebbik Winchester lelkét mégsem ez zavarta leginkább.
Az még majdhogynem teljességgel rendben is volt, hogy a bátyja, és Castiel mellett állandó jelleggel, harmadik kerékként tetszelgett. Idővel hozzászokott, természetessé vált, néha már hiányolta is az angyalt, ha az nem volt velük. Charlie és Dorothy megjelenésével, azonban a dolog kezdett zavaróvá válni, de még az ötödik kerék szerepkörbe is hajlandó volt beletörődni. Azonban mikor egy napsütéses vasárnap reggelen Jody Mills, és a Pokol regnáló Királya megjelentek, mint harmadik páros, készen egy fantasztikus, egész napos közös kirándulásra, a kis Sammy Winchesterben eltörött valami, amin kerek hatvanhárom perce nem tudta túltenni magát.
– Már nem is ötödik kerék vagyok, hanem hetedik?!
– Ezt nem értem, egy kocsinak nincs is szüksége hét kerékre. Vagy igen? Dean? – pillantott Cas összezavarodottan a vadász felé.
– Egyáltalán, miért megyünk ilyen messzire? Mármint van mozi húszpercnyire is, de nem, mi autózunk két órát – hisztizett tovább a fiatalabb Winchester, durcásan keresztbe fonva a mellkasa előtt a karját. Egészen úgy nézett volna ki, mint egy sértődött kiskölyök, ha amúgy nem magasodott volna mindenki fölé a társaságban.
– Találjatok már a Bocinak egy nőt. Vagy fiút, igazából mindegy – sóhajtott Crowley, megfáradtan kortyolva a pohár whiskeybe, amit szorongatott. – Olcsó, pancsolt… Semmi újdonság – illette kritikával fintorogva az aranyszínű italt, mire Dean csak látványosan megforgatta a szemét. Kommentálta volna, de annyiszor lefutották már ezt a kört, hogy egyszerűen nem volt hozzá ereje.
– Hogy találnánk már párt neki, ha egyszer a cipője párját se képes megtalálni? – kérdezte az idősebb vadász, arcára kúszó széles, gonosz mosollyal, amiért kapott is rögvest egy megrovó pillantást Castieltől.
– Nyolc éve történt, Dean. Nyolc! – Sam ezen már tényleg végképp megsértődött, és felvette a durcás, utálom a világot, Sammy-arcot. – És egyébként is a nyúlláb tehetett róla – tette még hozzá, hogy mintegy tisztázza a nevét. Dean épp bele akart kötni, de Charlie a béke híve volt, úgyhogy megelőzve egy órákig tartó testvérharcot, inkább közbelépett.
– Felteszem, egy kiváltképp érdekes történetről van szó, amit nyilván mindannyian nagyon szívesen meghallgatnánk… – kezdett bele, de ezen a ponton Jody közbeszólt.
– Újra. – A nő elnézően pillantott a vörös hajú lányra, amaz pedig csak megrázta a fejét, jelezvén, hogy semmi gond.
– De nem akarom lekésni a mozit.
– Nem késnénk le, ha nem a világ másik végére mennék – kötötte szorgosan a pokolkutyát a karóhoz Sam.
– De csak ott játsszák ezt az istenverte filmet – felelte Dean, akit az indokoltnál egyel jobban szórakoztatott öccse vergődése, és a legkevésbé sem akart megértő nagytestvért játszani.
– Akkor legalább várjátok meg, hogy összerakjam a piknikkosarat, ha már kirándulni megyünk – duzzogott tovább a kisebbik Winchester, de Jody megragadta a kabátját, és elkezdte a lépcső felé rángatni.
– Egész úton ezt fogod csinálni? – kérdezte Charlie nagyokat pislogva Samre. – Csak mert akkor én Jodyékkal megyek – tette hozzá, széles vigyorral az arcán. – Ne morogj már, inkább örülj, hogy együtt a banda.
A vörös lány szavai tulajdonképpen süket fülekre találtak, ugyanis Sammy félrebiccentett fejjel kezdett el gondolkozni. – Nincs is három kezem, ennyi irányba nem is tudnék gyertyát tartani – jegyezte meg a szokásos, sértődött fejével. Enyhén csücsörített, ahogy a grimaszra húzódott az arca, és az abszolút fölényes gúny sütött az ábrázatáról. Dean ki nem állhatta, mikor ezt csinálta. Alapból bármit megtett volna az öccséért, de az ilyen pillanatokban legszívesebben maga lökte volna oda egy csapat wendigonak. Vagy maga ugrott volna egy dzsinn elébe, egy szebb álomkép reményében.
– Sammy, csak szólnod kellett volna, hogy te akarod a műsort adni, nem erőltettük volna a mozit, de akkor készülök popcornnal – jegyezte meg Dean, hasonló stílusban, ahogy az imént az öccse beszélt.
– Winchester családi dráma! – kiáltott megjátszott lelkesedéssel Crowley. – Mintha csak tegnap lett volna, hogy legutóbb hajba kaptak – merengett nosztalgikusan a Pokol Királya, aztán arca elkomorodott. – Várjunk, valóban tegnap volt – tette hozzá epésen.
– Igaza van, srácok – szólalt meg Jody, továbbra is igyekezve pártatlan hangot megütni. – Belehalnátok, ha egy napra békén hagynátok egymást, és nem piszkálnátok a másikat?
– De Dean kezdte! – fakadt ki Sammy, a többieknek pedig már végképp kezdett fogyni a türelme. Az egész tényleg egyre jobban hajazott egy óvodai civakodásra, nem pedig felnőtt emberek kellemes, délutáni időtöltésére.
– Istenem, hát még mindig itt tartunk? – sóhajtott fel Dorothy, lerogyva az egyik kanapéra, amiért be is zsebelt egy megértő pillantást Crowleytól. A fene se gondolta volna, hogy a Pokol Király megértő is tud lenni.
– Ha lehet, azért Chuckot ne keverjük ide – mormogta Cas, mintegy csak az orra alatt, de Charlie azért meghallotta, és óvatosan el is vigyorodott.
– Oké, szóval van egy ajánlatom – kezdett bele Jody. – Mi lenne, ha most itt mindenki megígérné, hogy legközelebb te választhatsz programot? – kérdezte a nő, a magas férfi vállára simítva a kezét. Sam boci szemei felcsillantak, és lelkes bólogatásba kezdett.
– Akkor mehetünk? – kérdezte Crowley, felpillantva a whiskeyjéből.
– Máris – bólintott Sam. – Csak hozom a piknikkosarat. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szörnyeteg

Sziasztok! Tudom, utoljára karácsonykor volt bármi is a blogon. Tudom, olyan kihalt volt, mint a sivatag, és most sem azért jöttem, hogy ígérgessek (vagy boldog új évet kívánjak, bár azért kívánok). Lesz majd egy bejegyzés a blog sorsáról, ez egészen biztos, de nem tudom megmondani mikor. Egyelőre annyi biztos, hogyha lesz bármim, ami arra érdemes, hogy ide feltöltsem, akkor az felkerül. Egyébként foglalkozok mással – a felhőkastéllyal, a Bosszúval, és igen, a Timeless Timesszal, még ha ebből ti nem is láttok semmit, azért ez így van. De most nem ezért hoztam ezt a posztot, hanem azért, mert most van valamim, ami megérett arra, hogy felkerüljön ide, ráadásul apropója is van – Vivi szülinapja. Szóval ezúton is boldog szülinapot neked, és értelemszerűen ez a novella – szösz – neki vagyon ajánlva, hiszen szülinapos. Meg hát egyébként is, ki másnak ajánlana az ember lánya egy Antoine Griezmann novellát? A cím ne riasszon el, közel sem arról fog szólni, amiről elsőre gondolnád – bár a kép t…

Mindig van más lehetőség [teen wolf]

Sziasztok! Ezen a héten egy Teen Wolf rövidet hoztam – ami egyébként az első ficem a fandomból (aminek kábé két hete vagyok a tagja). Szóval, aki nézte a sorozatot, annak tutira megvan az 5. évad 9. része, az ominózus Scott-Stiles szakítási jelenet, ami kábé kitépte a szívemet – és legszívesebben a villáskulccsal vertem volna értelmet Scottba, de Stiles nem volt olyan agresszív, mint én. Ez a rövid kis szösz azt hivatott bemutatni, hogy Stiles nagyjából hogyan élte meg a szakítást, meg úgy összességében Scott rendkívül durva szavait. (btw nekem ezek ketten így két hét alatt kábé a valahavolt legkedvencebb sorozatos barátaimmá nőtték magukat, just sayin’). Hangulatát tekintve – szerintem – angst. Írás közben meg ezt a remekművet hallgattam főképp. x Teen Wolf x szösz x poszt-5x09 x Sclies!breakup x Stiles Stilinski x angst x 460 szó Mindig van más lehetőség„Képzeld, nem lehetünk mind igazi alfák! Vannak, akiknek hibáznia kell! Vannak, akiknek néha be kell mocskolni a kezüket! Mert vannak, ak…

I got what I needed [Azon a nyáron]

Sziasztok! Kicsit megkésve ugyan, de megérkezett a mai adag karácsony is, amiben Renihez és Szabihoz látogattunk, és erre most egy kicsivel több szót fordítanék. Egyrészről lényegesen hosszabb lett, mint terveztem, de egyszerűen ez az a világ, ami még mindig be tud rántani, és csak írom, és írom, és írom. Másrészről borzasztóan élveztem, hogy visszatérhettem Szabiékhoz, és egyébként bajban vagyok, mert nem tudom, hogy ezt hívjam-e még fanfictiönnek. Merthogy annak ellenére, hogy maga az Azon a nyáron Nico Hülkenberg fanficnek indult, ebben a novellában egy fia említés sincs róla, amit talán lesztek, akik sajnáltok, de őszintén remélem, hogy kárpótol majd benneteket Szabi, és a történet során felbukkanó többiek. Még mielőtt zárnám soraim, pár gondolat a címről. Az előző kettőtől eltérően, ennek most nem egy dalcím a címe, mert az istennek nem találtam ideiilőt. Ez a New Found Glory NothingFor Christmascímű dalának a refrénjéből kiragadott félsor. Mellesleg bitangjó nóta, tessék meghallg…